• Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dňa 13. februára 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín. V I. kategórii nás reprezentovali Martinko Trepáč a Magdalénka Sviteková. Martinko po svojom úspešnom vystúpení v prednese poézie postupuje do regionálneho kola. Srdečne gratulujeme a držíme palce.

          • Boli masky, veľký bál, bol aj u nás karneval !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Boli masky, veľký bál, bol aj u nás karneval !.

            Dňa 10.02.2023 sa v našom školskom klube ozýval šťastný smiech detí a veselá hudba. Obdobie zábavy a radosti to sú fašiangové slávnosti. Preto nesmel karneval chýbať ani u nás. Zabávali sme sa jednotlivo vo svojich oddeleniach. Deti si dali záležať na výbere masiek. Všetci sa veselo zabávali, šantili, spievali a tancovali. Nezabudli sme ani na tradičné fašiangové šišky, ktoré nám pripravili naše šikovné pani kuchárky. Na záver karnevalu boli deti odmenené sladkosťou. Tešíme sa, aké masky uvidíme o rok !

          • Lyžiarsky výcvik - Tatranská Lomnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik - Tatranská Lomnica.

            V dňoch 30.1 - 3.2 2023 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik pre 8. a 9. ročník. Už tradične sme si vybrali Tatranskú Lomnicu a ubytovanie v retro hoteli Morava. Počasie nám vyšlo. Síce slniečko bolo skúpe, ale nebola veľká zima, bolo príjemne a každý deň snežilo. Konečne sme si užili pravú zimu s kopou snehu. Tatranská Lomnica ponúka pestrý výber zjazdoviek pre všetky typy lyžiarov. Cieľom kurzu pre pokročilých lyžiarov sa bolo zdokonaliť v lyžiarskej technike a pre začiatočníkov a slabších lyžiarov si bolo osvojiť základné lyžiarske zručnosti. Tento cieľ sme splnili, niektorí prekonali i samých seba. Týždeň ubehol ako voda a v piatok sa väčšine nechcelo ísť ani domov. Lyžiarsky výcvik hodnotíme veľmi pozitívne. Všetci žiaci si zaslúžia pochvalu! Veľká vďaka patrí aj našim lyžiarskym inštruktorom a pedagógom - pani učiteľke Danke Haringovej, p. uč. Marcelovi Jelenčíkovi, p. uč. Jaroslavovi Šelestiakovi, p. uč. Zuzane Jamrichovej, ale i zdravotníkovi Jankovi Melichovi, ktorý našťastie nemal veľa práce 😊

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín .

            Dňa 1.2. bolo slovo našej ľúbozvučnej slovenčiny hlavnou témou dňa. Zaznelo v školskom kole literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnilo sa ho 20 žiakov z 2. až 4. ročníka. Všetci zúčastnení nám spríjemnili danú chvíľu prednesom poézie a prózy pôvodnej slovenskej tvorby. V kategórii poézia 1. miesto obsadil žiak 2.A triedy Martin Trepáč. Na 2. mieste sa umiestnila Romana Miková z 3.B a na 3. mieste Markus Uhorskai z 3.B triedy. Víťazkou v prednese prózy sa stala Magdaléna Sviteková, žiačka 3.A triedy. 2. miesto obsadila Alica Hromníková zo 4.A a 3. miesto Ivan Uličný, žiak 3.A. Všetkým dvadsiatim účinkujúcim srdečne blahoželáme!

          • Talentík ŠKD 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Talentík ŠKD 2023.

            Minulý týždeň sme deťom v ŠKD zorganizovali ,, Talentík ŠKD 2023" , na ktorý sa usilovne pripravovali. Deti mali možnosť ukázať, čo v nich je, predviesť čomu sa venujú v súkromí. Ostatní boli v očakávaní a mali možnosť hodnotiť a bodovať, všetci sme si to užívali. Deti v závere čakala aj sladká odmena za snahu a vytrvalosť.

          • Zdobenie medovníkov v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdobenie medovníkov v ŠKD.

            Medovníčky sladké máme do bruška ich rýchlo dáme. Voňavé sú ako med, dáme si ich rýchlo hneď.Tak ako po iné roky, tak i v tomto roku sme s deťmi mali možnosť vyskúšať si techniku zdobenia medovníkov. Biela sladká poleva sa postupne menila na krásne vzory. Pokojnú predvianočnú atmosféru si deti vychutnali i v podobe vianočných piesní a kolied.

          • Voňavé Vianoce

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Voňavé Vianoce.

            Celý svet sa ponára do ticha prichádzajúcich Vianoc, ktoré tak túžobne očakávame. To ticho je sprevádzané všakovakými vôňami. Vetvička, med, ovocie, tak voňajú Vianoce. V našej škole sme si vytvorili príjemnú voňavú atmosféru Vianoc. Deti mali možnosť pochutnať si na výbornom punči a popritom sledovať ako sa pripravujú vianočné oblátky, na ktorých si neskôr pochutnali. Vianočnú vôňu nám sprostredkovala aj pani kuchárka, ktorá deťom ukázala ako sa vyrábajú pravé opekance. Keďže sa celý deň niesol vo vôni Vianoc, tak aj pani učiteľky spolu so žiakmi vyrobili niečo voňavé, sladké i zdravé. Náš voňavý deň spestrili aj Lucky, ktoré odlákali z našich tried zlo a privolávali šťastie.

    • Prihlásenie