• V ZŠ S MŠ JÁNA BAKOSSA NÁJDETE GALÉRIU TALENTOV

          • Viac ako 150 výtvarných diel, 115 fotografií a zhruba 70 literárnych ukážok literárnej tvorby. To je sumár 12. ročníka celoslovenskej súťaže Galéria talentov, ktorej cieľom je podporovať a rozvíjať detský talent i tvorivosť.

            Mladí autori verejne prezentujú a tvorivo konfrontujú svoje umelecké diela. Do súťaže sa každoročne zapojí priemerne 400 talentov zo základných škôl a osemročných gymnázií v rámci celej krajiny.

            V každej kategórii sú ocenené prvé tri miesta a odovzdaná je tiež Cena riaditeľa školy, ako aj Cena poroty. Najlepší z najlepších dostanú pamätnú plaketu, knihy, resp. knižný poukaz. Výstava výtvarných diel je dostupná pre žiakov školy v priestoroch ZŠ s MŠ Jána Bakossa od dnešného dňa do 26. apríla tohto roka.

            Ďakujeme našej škole, ktorá je vyhlasovateľom súťaže, že aj takýmto spôsobom umožňuje sebarealizáciu detí i mládeže v oblasti umenia a zároveň aktivizuje ich tvorivý rast.

            Mesto Banská Bystrica

          • Majster Slovenska v snowboardingu

          • Náš žiak zo 6.A triedy, Samuel Janek sa tento rok zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v snowboardingu, v ktorých z 10 pretekov získal 10 zlatých medailí, čím sa stal (v disciplíne snowboardcross a obrovský slalom) majstrom Slovenska vo svojej kategórii (žiaci). Samkovi srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

          • 21. Apríl - Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 21. Apríl - Deň Zeme.

            V našej škole sme dňa 21.04. oslavovali významný medzinárodný deň - Deň Zeme. Podobne ako minulý rok, tak aj tento sa žiaci prvého stupňa venovali téme ochrany prírody. Rozprávali sa o našej planéte Zem, pracovali na rôznych edukačných aktivitách v spojení s touto témou. Taktiež sme si zopakovali návštevu pracovníčok z ekocentra Malá líška, ktoré mali opäť pripravené zaujímavé aktivity. V neposlednom rade sa naši žiaci pustili do čistenia prostredia v okolí školy. Tento počin si všimli aj okoloidúci. Pochválili našich žiakov za tento skutok a vyslovili im zaň vďačnosť.

          • Výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

            Žiaci 4.A a 4.B sa dňa 18.4. 2023 zúčastnili výchovného koncertu Vojenskej hudby MO SR. Zábavný interaktívny koncert bol plný zaujímavých filmových melódií, pekných ľudových a populárnych piesní. Hudobné hádanky spríjemňovali celé podujatie. Hudobná predstavivosť a fantázia pracovala u každého žiaka naplno. Výborný výchovný koncert, splnil všetky naše očakávania a melódie, ktoré odzneli nám dlho budú znieť v mysliach.

          • MŠ - Sokoliari

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - Sokoliari.

            20.4.2023 navštívili deti z MŠ Sokoliari so svojim interaktívnym programom. Zaujímavým rozprávaním priblížili deťom život dravcov v prírode a predviedli všetko čo ich naučili.

          • Viem čo zjem - projekt

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Viem čo zjem - projekt.

            Žiaci 4. až 6. ročníka sa zúčastnili prednášky s pracovníčkou RÚVZ, na ktorej sa aktívne rozprávali na tému - Ovocie a zelenina. Súčasťou tohto projektu je aj účasť v dobrovoľnej súťaži - Varíme spolu zdravo a chutne. Žiaci majú za úlohu pripraviť zdravý, no zároveň jednoduchý pokrm a spracovať ho do krátkeho videa. Veríme, že sa to žiakom podarí a s chutnými receptami sa budeme môcť s vami čoskoro podeliť. Už teraz sa tešíme ! (Katka, Sára, Iza - 8.A)

          • Výstavka cudzojazyčnej literatúry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstavka cudzojazyčnej literatúry.

            Pri príležitosti " Marec - mesiac knihy" sme mali na škole výstavu cudzojazyčnej literatúry. Mohli sme tam vidieť knihy/slovníky rôznych jazykov (angličtina, nemčina, ruština, španielčina, ukrajinčina). Knihy boli v rôznych kategóriách a každý si mohol nájsť niečo pre seba. Mnoho detí si vystavené knihy nielen prečítalo, dokonca aj kúpilo. Bola to úspešná výstavka na počesť mesiaca knihy a už sa väčšina z nás opäť teší na budúci rok, keď opäť dostaneme takúto príležitosť. (Katka, Sára, Iza - 8.A)

          • Veľká noc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká noc.

            Ani sme sa nenazdali a už tu máme veľkonočné prázdniny. Pani učiteľky spolu so žiakmi si skrášlili svoje triedy, či priestory školy v téme Veľkej noci. Popritom sa rozprávali o význame týchto sviatkov, žiaci rozprávali o svojich zážitkoch a hlavne na čo všetko sa tešia. Tak Vám všetkým prajeme krásne veľkonočné sviatky v kruhu rodiny, veľa radosti z týchto dní.

    • Prihlásenie