• Múzeum máp

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Múzeum máp.

            Žiaci 6. ročníka navštívili Slovenské múzeum máp v Kynceľovej. Lektorka nám odhalila bohatú minulosť a výnimočnú súčasnosť kartografie na Slovensku, tradičné i moderné postupy a technológie, ktorými sa mapy vytvárajú. No predovšetkým si sami vyskúšali prácu kartografa, pochopili vrstevnice a farebnú škálu zobrazenia krajiny na jedinečnom pieskovom modeli.

          • Pasovačka prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovačka prvákov.

            3. október 2022 bol "Deň D" pre našich prváčikov. V hudobno-pohybových aktivitách a vedomostných úlohách sa predviedli v plnej paráde. Po zložení sľubu vzorného žiaka ich pani zástupkyňa Mgr. Janka Roletzká mohla slávnostne pasovať za prvákov našej školy. Šerpa a pasovací dekrét, či drobná sladkosť rozžiarili očká našich žiakov - PRVÁKOV. Týmto im prajeme veľa školských úspechov.

          • Horehronské športové hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Horehronské športové hry.

            Prvá októbrová streda vždy patrí športovému atletickému sviatku. Po dvojročnej odmlke sa konal už 60. ročník Horehronských hier žiakov a žiačok v atletike. Nemohli chýbať ani naši žiaci. Súťažili v behu na 60m, behu na 150 m, skoku do diaľky a v hode kriketkou. Lei Litvovej ušiel o pol metra postup do finále v hode kriketkou a skončila na peknom 9. mieste. V ďalších disciplínach sa väčšina žiakov umiestnila v polovici štartového poľa. Musíme ale vyzdvihnúť bojovného ducha žiakov Michaely Brezňanovej, Alexii Antalovej, Matiasa Korna, Martina Páva, Adriána Eliaša, Jakuba Luptáka, Dmytra Slavinskeho, Sebastiána Závadského a Teodora Bombora. No najväčšia gratulácia patrí žiačke ôsmeho ročníka Vivien Cimermanovej, ktorá v behu na 150 m v silnej konkurencii obsadila krásne druhé miesto. Veríme, že si všetci užili tento deň, keď prialo aj počasie a sú namotivovaní do ďalšej práce. Ešte raz veľká gratulácia VIVIEN CIMERMANOVEJ!!!

          • Zážitky z prázdnin

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitky z prázdnin.

            Tak ako každý rok, tak aj tento sa nezaobišiel bez letných prázdnin. Žiaci mali možnosť počas tohto obdobia nadobudnúť veľa nových momentov, zážitkov a vedomostí. Po prázdninách ako zasadli do lavíc, opäť dostali príležitosť svoje zážitky prežiť ešte raz a to formou projektov. Oceňujeme spoluprácu rodičov s deťmi, kde si určite spoločne zaspomínali ako im bolo spolu dobre.

          • ŠKD Strašiak do maku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD Strašiak do maku.

            Pestrofarebná jeseň dáva veľa možností k tvoreniu. Tento rok sme si zvolili tému ,, Strašiak do maku." Minulý týždeň sme s deťmi v školskom klube detí Bakošiarik vyrobili krásnych a zaujímavých ,, Strašiačikov", ktoré zdobia vestibul našej školy. Naše deti nás opäť presvedčili o tom, že sú tvorivé a nápadité. Mnohé práce s danou témou viedli aj k hrdosti samotných detí na svoju prácu.

          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

            Začiatkom týždňa sme si pripomenuli Deň mlieka v školách. Keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci prvého stupňa si v tento deň zladili outfity do biela. Ako každý rok, tak aj tento, si žiaci osvojovali informácie o mlieku a mliečnych výrobkoch prostredníctvom rôznych aktivít. Najchutnejšie spoznávanie mlieka a jeho výrobkov čakalo žiakov v školskej jedálni. Pani kuchárky pripravili výborné pohostenie formou mlieka, jogurtu, nátierok a najlepšiemu čokoládovému pudingu. Za toto prekvapenie im veľmi pekne ďakujeme. Tešíme sa na ďalší rok a veríme, že si žiaci pomocou mlieka upevnia zdravie, aby mohli úspešne a zdravo rásť.

          • Exkurzia v Múzeu holokaustu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Múzeu holokaustu.

            Žiaci 8. a 9. ročníka navštívili Múzeum holokaustu v Seredi. Ocitli sa tak na autentických miestach viažúcich sa k hrôze a tragickému osudu mnohých Židov počas druhej svetovej vojny. V múzeu si prezreli dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Ich pozornosť upútal dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Po prehliadke piatich expozičných komplexov absolvovali pútavú prednášku o prenasledovaní židovských deti.

          • Škola v prírode - štvrtáci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - štvrtáci.

            V malebnom údolí pohoria Nízke Tatry v Liptovskom Jáne, v nádhernom a tichom horskom prostredí sa v dňoch 05. - 09.09.2022 zúčastnili žiaci 4. ročníka dlho očakávanej „Školy v prírode.“ Celý pobyt od rána až do večera boli pre deti pripravené veľké množstvo aktivít – učenie, vychádzky, túry, hry, súťaže, diskotéky ... Začiatkom každého dňa bola ranná rozcvička, kde získali energiu. Keďže počasie bolo super, väčšinu času strávili vonku. Stanišovská jaskyňa, kaďa s termálnou vodou, rozhľadňa v Liptovskom Jáne, malá vodná elektráreň na Váhu, hľadanie pokladu v okolitom lese, Mini Slovensko, to všetko stihli štvrtáci vidieť. Bol to úžasný a jedinečný zážitok.

          • Školský výlet - tretiaci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet - tretiaci.

            Bystrianska jaskyňa a Ľupčiansky hrad boli dve krásne miesta, ktoré navštívili žiaci 3.A a 3.B triedy. Netopiere, tma v jaskyni, rôznofarebné kamene, množstvo schodov, mučiareň, krásne výhľady, milí sprievodcovia a na záver sladká bodka v podobe zmrzliny. Toto všetko zažili 21.6. 2022 na školskom výlete. Super deň, ktorý sa môže opakovať aj častejšie.

    • Prihlásenie